Den ultimative guide til Nice

Den ultimative guide til Nice

I januar var jeg på den skønneste tur til Sydfrankrig, hvor jeg havde base i Nice. Jeg havde egentlig ikke de store forventninger til Nice, men forventninger eller ej, så endte Nice med at overraske mig meget positivt. Jeg havde simpelthen så skønne dage i den populære sydfranske by, at jeg allerede glæder mig til, at jeg skal tilbage.

De bedste af mine oplevelser i Nice inkluderer jeg nu i denne ultimative guide til Nice. Du skal læse om, hvad du skal opleve i Nice, hvor du skal spise i Nice, og så har jeg også inkluderet et afsnit om andre fede oplevelser tæt på Nice. Hvis du lejer en bil, er der nemlig et hav af dejlige steder, museer og restauranter i området, som er et besøg værd.

Tip! Jeg skriver hippe rejseguides til en masse destinationer rundt i verden,
der giver dig de bedste tips til hvor du skal spise,
hvad du skal opleve, og hvor du skal drikke kaffe. Find dem her.

Det skal du opleve – den ultimative guide til Nice

Stranden, strandpromenaden og marinaen

Nices kerne består af den kendte, syv kilometer lange strandpromenade. Den skal man opleve i Nice og nyde udsigten af det turkisblå middelhav, der fungerer som en ægte lykkepille. Stop på vejen og besøg en af strandbarerne til en forfriskning. Er du løbeglad, er det også et oplagt sted at strække benene. For enden af strandpromenaden ligger Nices marina. Om du er til både eller ej, er det en vild oplevelse at iagttage de enorme yacths, der ligger her.

Museer i Nice

Nice er spækket med museer, så er du til kunst, har du ramt plet. Især Marc Chagall og Matisse-museerne er et besøg værd, og det samme gælder Modern and Contemporary Art Museum (MAMAC). På Chagall museet kan du nyde den fantastiske glaskunst og tage en velfortjent pause i den idylliske rolige have.

Den gamle bydel

Nice består af flere bydele, hvoraf den gamle bydel må siges at være den hyggeligste. Her snor smalle gader sig, små butikker sælger håndplukkede varer og byder på god shopping, og yndige restauranter og caféer ligger side om side. Husk at smag en gade-socca. Socca er en sydfransk specialitet, en kikærtepandekage. Nogle af restauranterne, som er med i denne guide, ligger også i Nices gamle bydel. Her bør du også opleve byens mad- og blomstermarked, der har fundet sted siden slutningen af 1800-tallet. Der bliver solgt frisk frugt og grøntsager, street food og lokale delikatesser og ikke mindst blomster, som er markedets trækplaster. Blomsterne er fantastisk smukke (og helt perfekte til Instagram.)

Her skal du spise i Nice

(og husk at du bør bestille bord til middagsrestauranterne!)

Hæng ud hele dagen hos Hotel Amour

Hotel Amour er en institution, jeg kender fra Paris, og selvfølgelig skulle jeg besøge deres Nice-udgave. Jeg besøgte Hotel Amour til morgenmad, som jeg indtog i deres skønne gemakker med den fineste indretning. Jeg fik også tiltusket mig, at jeg måtte besøge deres rooftop, som normalt er forbeholdt gæster. Der er nogle gode ting ved at besøge Nice i ydresæsonen. Hotel Amour har åbent dagen lang, så du kan både komme forbi til god kaffe og varme croissanter, grønt-rige frokostretter eller lækker aftensmad med god stemning, østers og drinks.

Om sommeren har Hotel Amour også en strandbar, hvor man kan nyde livet, slænge sig i loungemøblerne og få god mad.

3 Av. des Fleurs, 06000 Nice

Fantastisk grøn frokost hos Oliviera

Her bliver danskere budt velkommen med stor fornøjelse, for indehaveren er stor fan af Danmark. Han har køkkenet fyldt med Raadvad brødskærere, hvis funktion han gerne viser frem, når han serverer lækkert, friskbagt brød med den bedste olivenolie, man kan få. Dette er forresten sigende for hele menukortet. Indehaveren underholder, mens hans kone står i køkkenet og kreerer Garden Kitchen-mad, de lækreste retter kun af de friskeste grøntsager. Du kan få crudité, et kæmpe bræt med rå grøntsager, der smager så lækkert. Du kan få grøntsagslasagne. Og du kan få bøffelmozzarella med de smukkeste tomater. Og så varierer menukortet med nogle forskellige retter, der gør, at Oliviera er et sted, man kan besøge igen og igen.

8 Bis Rue du Collet, 06300 Nice

God kaffe hos The Service House

Leder du efter god kaffe brygget af dygtige baristaer, så er The Service House stedet. En hip café hvor der hænger cykler og pynter på væggene, og med god grund, for The Service House er også en cykelbiks, hvor mange cykelløbere lægger vejen forbi på deres cykelfærd. The Service House serverer desuden også morgenmad, frokost og bagværk.

1 Rue de l’Ancien Sénat, 06300, Nice

Franske macarons og te hos Angea

Den lille pige der stadig findes inde i mig, der elsker alt, der er lyserødt, yndigt og prinsesseagtigt, var i ekstase over at besøge Angea. Alt herinde er nemlig lyserødt, yndigt og prinsesseagtigt, fra stolene, der ligner noget, der hører hjemme på et slot, de lyserøde borde, den fine blomsterprydede porcelæn og ikke mindst de skønne kager, Angea serverer. Macarons i alle farver og smage, andre flotte kager, is og chokolade. Læg vejen forbi hvis du er glad for lyserød og søde sager.

6 Rue de la Poissonnerie, 06300 Nice

God kaffe og smukke kager, morgenmad og frokost hos Patisserie LAC

Det her sted blev mit faste spot til morgenkaffe, fordi jeg boede lige ved siden af. De ansatte bag baren lærte lynhurtigt min bestilling, og det tager jo kegler, når man får lov at føle sig speciel og næsten lokal. Udover kaffe serverer Patisserie LAC brunch- og frokostretter og et fantastisk udvalg af overdådige kager.

(Ligger flere steder i Nice)

Middelhavsgodter til frokost og aftensmad hos Babel Babel

Hvis solen skinner, er Babel Babel stedet, man gerne vil sidde. Solen rammer perfekt, og så er der udsigt til Nices strandpromenade og strand, hvor peoplewatching er en oplagt aktivitet. Her er åbent fra middag til aften, og menuen byder på middelhavsspecialiteter fra hummus med lækker pita, syltede grøntsager, stegte kartofler med yogurt, kikærtefritter, tabouleh og andre godter. Til de tørstige er der både god kaffe, gode cocktails og naturvin.

2 Cr Jacques Chirac, 06300 Nice

Gå på opdagelse I vinhimlen hos Le Canon (middag)

På michelinanbefalede Le Canon bliver gæsterne først bedt om selv at gå på opdagelse i restaurantens vinkælder, der dog ligger i stueetagen med udkig til restauranten. Herefter går man på opdagelse i menuen, der byder på klassiske franske bistroretter med et twist lavet af hvad der var af friske sager på dagens marked. Der er både grøntsager, fisk og kød på menuen, så alle diæter kan være med.

23 Rue Meyerbeer, 06000 Nice

Sæsonbaseret menu hos Le Lavomatique (frokost og middag)

I hvad der engang var et vaskeri har to passinoerede brødre nu åbnet en restaurant, hvor passionen for mad, oplevelser og god service skinner i gennem. Menuen skifter dagligt efter sæson og finder inspiration fra tapasretter med fransk indflydelse. Menuen er fisketung, og man kan smage, at man er tæt på vandet og gode råvarer. Stemningen er skøn og nede på jorden, og får du et bord i baren, er der udsigt til de dygtige kokke, der skaber magi på tallerkenerne.

11 Rue du Pont Vieux, 06300 Nice

Fransk stemning hos Chez Davia (middag)

Ved første øjekast kan man se, at Chez Davia er en populær restaurant. Selvom man har bestilt bord, bugner restauranten med sultne gæster, og bordene står tæt på fransk maner. Servicen er også lidt som om, man er i Paris. Her bliver gæsterne ikke kælet for, men det har nu også sin charme – when in Rome. Menuen er skrevet på fransk, og har man svært ved sproget eller at læse håndskriften, går tjeneren utra hurtigt igennem menuen. Maden kommer, og med et har man tilgivet den hurtige service og at man egentlig havde lidt udfordringer ved at forstå, hvad der var på menuen. Menuen består af franske retter – en hel fisk, pasta pistou, som egentlig er pasta pesto men på fransk (smager himmelsk), kaninterrin og andre delikatesser. Midt i restauranten står et bord, hvor alle desserterne fra menuen troner, så man bliver lækkersulten. Chez Davia findes også i michelinguiden.

11bis Rue Grimaldi, 06000 Nice

Nicoise-specialiteter hos La Merenda (middag)

I de kringlede gader i Nices gamle bydel, ligger michelinanbefalede La Merenda, en af byens mest populære og meget charmerende restauranter. Her kommer gæsterne for at smage den kendte pasta pistou, Frankrigs svar på pasta pesto. En anden skøn ret er frisk rucola med lækre tomater og ricotta. På bordene står de smukkeste blomsterbuketter, der matcher La Merendas tallerkener og kunstplakater. Bordene og stolene er bittesmå og står tæt, så man kommer de andre gæster ved og får en skøn, intim oplevelse.

4, rue Raoul Bosio, 06300 Nice

Andre oplevelser tæt på Nice

På min tur til Sydfrankrig lejede jeg en bil, så jeg også kunne køre på opdagelse i nogle af de omkringliggende byer såsom Eze, Monaco, Saint-Paul-de-Vence og Menton. Det fik jeg nogle skønne oplevelser ud af. Næste gang jeg er på de sydfranske kanter, vil jeg også opleve Saint Tropez og måske køre en tur til Italien. Her er de fede oplevelser jeg havde omkring Nice.

Saint-Paul-de-Vence og frokost på La Colombe D’or

Saint-Paul-de-Vence ligger kun 20 kilometer fra Nice og er en idyllisk by, man absolut skal besøge. Den populære middelalderby er et yndet sted for turister at besøge, fordi den troner på en bjergtop og ser noget så yndig ud. Gå tur i den gamle bydel, nyd udsigten over middelhavet og de andre sydfranske byer, man kan spejde fra bjergtoppen. Spis så frokost (eller morgenmad eller middag) på La Colombe D’or, et nærmest sagnomspundet hotel og restaurant med mere end 100 år på bagen. Her kommer velhavende turister valfartende fra hele verden for at nyde stemningen, kunsten der pryder både restauranten og haven (Miro, Matisse, Leger og mange andre), og den lækre mad fra menuen, der består af franske delikatesser.

Fantastisk kunst hos Fondation Maeght

Hvis Louisiana lå i Sydfrankrig ville det være Fondation Maeght. Fondation Maeght ligger ved Saint-Paul-de-Vence og er det skønneste museum, hvor kunst, natur og arkitektur går op i en højere enhed. I haven er der en skulpturpark med blandt andet kunst fra Miró, Giacometti og mosaik fra Chagall. Inden for er der både den fantastiske permanente kunstsamling med store navne og varierende midlertidige udstillinger, der også er et besøg værd. For mig var Fondation Maeght en af de bedste kunstoplevelser, jeg har haft. Det koster 16€ for voksne at besøge Maeght.

Middelalderbyen Eze og pitstop hos Chevre d’Or

Ligesom Saint-Paul-De-Vence er Eze også en vidunderlig middelalderby placeret midt på en bjergtop. Her går man rundt i de snoede, brostensbelagte gader mellem stenhuse og spotter den overvældende udsigt over Middelhavet. Øverst i byen ligger Chevre d’Or, der betyder guldgeden, et fem-stjernet hotel. Tricket er at smutte forbi til en forfriskning, for så får man den fantastiske udsigt fra hotellets terasse med i købet. Eze byder også på mange andre fine restauranter og caféer, der er værd at besøge. Her bør du blot gå på opdagelse i byen og vælge et sted, der taler til dig. Af oplevelser byder Eze på en fin botanisk have med fantastisk udsigt.

Dagstur til Monaco

Vil du krydse to lande af på din tur til Sydfrankrig, kan du tage til Monaco. I min mening er Monaco et sært sted. Så meget rigdom, så meget flashiness, store biler og både og ikke særlig meget hygge. Ikke desto mindre er det en oplevelse at komme til Monaco, omend i blot et par timer. I Monaco er det et must at se casinoet og pladsen foran med karussellen. Måske drikke en kop kaffe ved Café de Paris der ligger på denne plads med udsigt til Casino de Monte Carlo og de meget fancy biler, der holder foran. Er din pung ikke lavet af muldvarpeskind, så kan du shoppe amok i Chanel, Balenciaga og deres venner.

Villa Ephrussi de Rothschild

Villa Ephrussi er et vidunderligt, lyserødt palads, der ligger på halvøen, Saint-Jean-Cap-Ferrat. Der er masser at opleve her, da paladset udgør en af områdets vigtigste historiske og arkitektoniske seværdigheder. Først og fremmest de ni storslåede haver med hver sit tema – en med japansk tema, en med kaktus, frodige blomsterbede og så videre. Haven til paladset byder på et fantastisk springvand, og inden for på slottet, må man gå på opdagelse i de fantastiske værelser med en mondæn samling af majestætiske møbler og kunst. Paladset blev bygget i 1912 af barondatteren Beatrice Rotschild, som en virkeliggørelse af hendes drømmehus, og der er en spændende historie bag hende, som du kan læse her eller opleve i hos Villa Ephrussi. Det koster 15€ (12€ for studerende) at besøge paladset.

Her skal du overnatte i Nice

Der er masser af skønne overnatningsmuligheder i Nice, om du er til by-hotel, landejendom, privat sommerhus eller noget helt fjerde. De to hoteller jeg nævner i guiden, La Colombe D’or og Hotel Amour er vidunderlige. De kommer også med en pæn regning og kan endda være fuldt bookede, fordi de er populære. Her finder du en oversigt over andre dejlige overnatningsmuligheder i Nice. (reklamelink)

Så er der bare tilbage at ønske god tur (eller forbedring) til Nice og skønne Sydfrankrig.
Husk at tjekke mine andre rejseguides her 💌

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.