Stederne hvor du får den bedste brunch i Berlin

Findes der noget bedre end at starte dagen med en omgang brunch efter at man har fået lov til at sove længe? I min bog er det opskriften på den perfekte måde at starte dagen på. I mine år som bosiddende i Berlin var brunch rundt i byen en fast del af mit repetoire hver weekend. Det betyder, at jeg har gennemsøgt byen for de allerbedste brunch-steder. Det er der kommet denne guide ud af. Læs med og find ud af, hvor du får dene bedste brunch i Berlin.

Ps. Vidste du, at jeg har skrevet en guidebog til Berlin, hvor jeg tipper til alle byens skjulte perler, de allerbedste steder at spise, shoppe, drikke kaffe og alle de spots, du ikke finder i de traditionelle guides? Find Berlin Stories her.

Tip! Jeg skriver hippe rejseguides til en masse destinationer rundt i verden,
der giver dig de bedste tips til hvor du skal spise,
hvad du skal opleve, og hvor du skal drikke kaffe. Find dem her.

Her får du den bedste brunch i Berlin

Sorrel

Silo

Spindler

Neumanns

YaMe NumNums

Rocket + Basil

Father Carpenter

Hallesches Haus

21 gramm

Two Trick Pony

Sorrel – Brunch baseret på kvalitetsråvarer og naturvin på siden

A more recent player on the Berlin brunch scene, Sorrel combines all the things that lots of brunch-hungry people love. A selection of mouthwatering brunch dishes that go beyond the regular brunch dishes. The menu focused on local, seasonal produce accompanied by great coffee or even natural wine if that’s your thing. The menu consists of snacks and sharing plates from burrata to fried potato with whipped cheese, which makes it the perfect spot if you want to try a bit of everything. If larger plates are more your thing, their Croque Madame is something I dream about in my sleep. The atmosphere at Sorrel is relaxed, and the staff is kind, which makes you want to hang out here all day. On Thursday and Friday evenings, Sorrel turns into a dinner restaurant.

Sorrel, Pannierstraße 40, 12047 Berlin (Neukölln)

Silo – Friedrichshain first-mover med australsk brunch

Da jeg flyttede til Friedrichshain i 2013, var området rømmet for alt der hedder lækker kaffe og lækker brunch. Det ændrede firstmoveren Silo på, og selv her, næsten et årti senere, er Silo stadig en favorit til brunch i Berlin. Hos Silo får du australsk brunch. Hvis man kan sige noget om australierne, så er det, at de tager brunch og kaffe meget alvorligt. På menuen finder du lækkert, ristet surdejsbrød hvor du selv kan kombinere, hvad brødet skal toppes med. Muligheder er gedeost, avocado, æg, bacon, svampe, og listen er lang. Derudover er Silos pandekager et must at prøve. De er specielle, for de bliver bagt i en støbejernspande, så de er sprøde uden på og bløde inden i. Er vejret til det, kan du sidde udenfor i fine Gabriel-Max-Straße, hvor Silo ligger.

Tip! Aflægger du besøg hos Silo om lørdagen eller søndagen, er der marked på Boxhagener Platz lige ved siden af, som du ikke må gå glip af.

Silo, Gabriel-Max-Straße 4, 10245 Berlin (Friedrichshain)

Spindler – Brunch i de smukkeste rammer langs kanalen i Kreuzkölln

Langs den smukke kanal, Paul-Lincke-Ufer, hvor Kreuzberg og Neukölln mødes, ligger Spindler. Kanalen, Spindlers yndige forhave indrettet med romantiske møbler og de smukke anretninger gør, at alt ved Spindler bare er *pænt*. Menuen er inspireret af det franske køkken, og det betyder, at du selvfølgelig kan sætte tænderne i godt fransk bagværk, en klassisk croque madame eller croque monsieur. Deres meget populære servering er deres ‘baked croissant pain perdu’, som er en form for next level french toast. Den har smag af smørcroissant, en sprød karamelskoprme og så er den toppet med blåbærkompot, friske blåbær, honning og chantilly-creme. Nam! En anden favorit på menuen er Egg Royale, porcherede æg med laks, hollandaise og spinat.

Tip: Besøger du Spindler på en tirsdag, fredag eller lørdag, så skal du smutte over på den anden side af kanalen, og tjekke mad- og loppemarkedet, der finder sted her de dage.

Spindler, Paul-Lincke-Ufer 42/43, 10999 Berlin (Kreuzberg)

Neumanns – En lokal favorit med simple retter

Neumanns er et af de steder, hvor man for alvor kan få lov at føle sig som en lokal berliner. Her hænger de nemlig ud og spiser brunch med venner, familie, eller gemmer sig i hjørnet med en computer, for at få noget arbejde fra hånden. Neumanns serverer store retter med udgangspunkt i det tyske bondekøkken og lækkert, friskbagt surdejsbrød. Retterne er altså kombinerede af dine yndlingsingredienser ovenpå surdejsbrød og så med en frisk grøn salat på siden. Om du er til bacon, gedeost, æg, avocado og andre lækre sager. Det føles godt at starte sin dag med et godt, solidt måltid som på Neumanns! Udover de lækre retter er det svært ikke at blive fristet af et stykke kage eller to, som står i glasmontren ved baren og lokker. Kaffen hos Neumanns er også upåklagelig.

Tip: Neumanns udvidede for nylig forretningen. Det betyder, at du kan finde deres mini-café og bageri, der serverer to-go-kaffe og et hav af lækkert bagværk, lige ‘um die ecke’, der betyder lige rundt om hjørnet hos Neumanns Um Die Ecke.

Gabriel-Max-Straße 18, 10245 Berlin (Friedrichshain)

YaMe NumNums – Smukke retter med asiatisk twist

Et andet sted at få den bedste brunch i Berlin, er hos YaMe NumNums. Her har to søstre arvet en forkærlighed for mad og madlavning fra deres mor. Det udspiller sig i en spændende brunchmenu, der tager udgangspunkt i klassiske brunch-retter kombineret med smage under indflydelse af Thailand, Vietnam, Korea og Japan. Det betyder, at du kan sætte tænderne i en ‘savory French toast’ med kimchi, spejlæg og brioche. Eller du kan prøve den lækre japanske ret, okonomiyaki, en pandekage med æg og kål og bonito-flager. Skal du stille den søde tand, går du ikke galt i byen med coconut pancake med karamelliseret frugtsovs og hjemmelavet kokossorbet. Udover at smagsnuancerne spiller, og at brunchmenuen er noget udover det sædvanlige, så er retterne smukt anrettet. Man smager også kærligheden til maden gennem gode råvarer og forsøget på at lave alt selv – lige fra kimchien til den hjemmebagte brioche.

Tip! YaMe NumNums ligger lige ved siden af den gamle lufthavn, Tempelhof, der i dag er lavet til en stor park med masser plads til udfoldelse. Oplagt sted til en gåtur efter en god brunch

Flughafenstraße 46, 12053 Berlin (Neukölln)

Photo credit

Rocket + Basil – Mellemøstlige smage af tysk/iranske søstre

Hos Rocket + Basil kokkererer et andet powerhouse af et søsterpar fantastiske, smagfulde retter inspireret af deres kærlighed til madlavning. Denne har de arvet fra deres mor og deres egen iransk-tyske herkomst samt brunch- og kaffetraditionen fra Australien, hvor søstrene også har boet. Som et af Schönebergs hotspots strømmer gæsterne hertil på lørdage og søndage for at prøve Rocket + Basil’s brunch, der inkluderer retter som squash på toast med grillet zucchini, ricotta, og pocherede æg toppet med hvidløg. Gå ikke glip af deres aubergine og hvidløg gurkemeje-krydrede æg. Efter en lækker brunchret er det et must at prøve et af de søde valg, såsom pistacie-rosenvandskagen eller tahin-halva brownien.

Lützowstraße 22, 10785 Berlin (Schöneberg)

Photo credit

Father Carpenter – Skjult perle i en betagende berlinerbaggård

Befinder du dig i det populære shoppingområde i Mitte, skal du aflægge Father Carpenter et besøg. Denne dejlige café til god kaffe og den bedste brunch i Berlin gemmer sig godt væk i en af byens smukke, detaljerige og betagende baggårde, som man kan gå på udforskning i. Father Carpenters beliggenhed gør det til det oplagte sted at tanke op på koffein og energi inden shoppeturen i de omkringliggende gader, der er spækket med gode butikker. Udover at man sidder enormt hyggeligt i den smukke baggård, byder Father Carpenter på en Berlins bedste kaffer med bønner ristet hos Fjord, et berliner-kafferisteri. Derudover er brunchretterne lækre. Father Carpenter er kendt for deres veganske bananbrød, og så serverer de geniale retter med æg, såsom deres eggs royale eller eggs benedict med hollandaise og surdejsbrød.

Münzstraße 21, 10178 Berlin (Mitte)

Photo credit – Savannah Van der Niet + Atc.information

Hallesches Haus – Smart sted med butik, kaffe og brunch

Hallesches Haus er et af de steder, der kan det hele. Et one-stop-shop, hvor du både kan nyde brunch og god kaffe, mens du shopper lækre sager. Den kombinerede concept-butik og café ligger i en smuk gammel bygning med ekstremt højt til loftet, fine vælvinger og en privat have, der er oplagt at slå sig ned i, hvis vejret er til det. Brunchmenuen byder på klassikere tilpasset sæsonen, fx vafler med blommekompot om efteråret og en perfekt brunch-tallerken med surdej og pocherede æg med dit favorittilbehør. Det smukke rum er opdelt i to områder. Det ene hører til caféen, det andet hører til Hallesches Haus’ fede butik, hvor der findes lækre varer – mange af dem skandinaviske. Her kan du finde bløde hjemmesko i fåreuld, lækre lys og lamper, trendy tepotter og pæne puslespil. Du kan få en smagsprøve af udvalget hos Hallesches Haus’ onlinebutik her.

Tempelhofer Ufer 1, 10961 Berlin (Kreuzberg)

21 gramm – Lækre retter i et gammelt kapel

21 gramm ligger i et tidligere begravelseskapel på en kirkegård i hjertet af Neukölln. Det smukke kapel byder på gamle søjler, udsmykkede lofter og fine vinduer, og det er vidunderlige rammer at nyde lækker brunch, der bliver serveret hele dagen, i. Du kan få en vanvittig breakfast burger med kartoffelrösti, overvældende store pandekager og kokosyoghurt med hjemmelavet gurkemeje-granola, så der både er noget til den tømmermændsramte eller den, der gerne vil have noget friskt og sundt. Hvis vejret byder på det, er der en skøn have, der hører til restauranten, hvor man godt kan slå sig ned i mange timer.

Tip! Når du er færdig med at spise brunch hos 21 gramm, kan du gå maden af med en gåtur i den tidligere lufthavn, Tempelhof, der ligger lige ved siden af.

Hermannstraße 179, 12049 Berlin (Neukölln)

Two Trick Pony – Ny brunchfavorit i Berlin

Denne brunchrestaurant åbnede midt i coronatiderne. På trods af denne udfordring har Two Trick Pony hurtigt formået at etablere sig som et af de bedste steder at spise brunch i Berlin. Berlinere og besøgende strømmer hertil for at få en plads udenfor med udsigt over Hasenheide-parken. Menuen består af omkring 10 nøje udvalgte brunchretter, der skifter med sæsonen. Retterne er nye bud på klassiske brunchretter, fra det tyske svar på overnight oats, bircher müsli eller sommerens tomato tonato, der kommer med smukke tomater i næsten alle regnbuens farver. Retterne har et sundhedsfokus, da de fleste af dem indeholder grøntsager, der får dem til at se endnu lækre ud.

Bergmannstraße 52, 10961 Berlin (Kreuzberg)

Jeg håber, at du kan bruge denne guide til de bedste brunch i Berlin
til at få nogle dejlige brunch-oplevelser.
Husk at du kan finde mange flere Berlin-tips i min guidebog her og ellers
på Instagram, hvor jeg lystigt deler ud af gode berlin-hemmeligheder.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.