Guide: Lav dit eget flisebord

Lav dit eget flisebord guide

Corona-krisen har været skyld i mange ting, især af de negative slags. Men alt den ekstra tid i kalenderen har altså gjort, at jeg har haft plads, tid og energi til en hulens masse projekter. Fra at bage til at strikke og sy til at bygge mit helt eget flisebord. Hvad siger I så!

Da jeg delte det færdige resultat af mit flisebord, mærkede jeg stemning for at jeg skulle dele min nye erfaring i et blogindlæg. Her får du altså en guide til, hvordan du kan lave dit eget flisebord samt, hvad det koster. Hvis du sidder og tænker, at det tør du altså ikke at kaste dig ud i, vil jeg blot sige… At hvis jeg kan, så kan du også!

Det tog mig fire dage at have mit flisebord færdigt og cirka seks-otte timers arbejdstid. Det er altså et overskueligt projekt, der dog kræver tålmodighed, fordi der er forskellige dele af projektet, der skal bruge 24 timer på at tørre, inden du kan gå videre til næste step.

Den bedste nyhed? Du kan få 20% rabat på fliserne, hvis du læser med nedenfor!

Det skal du bruge til at bygge dit eget flisebord + pris

Jeg valgte at bygge mit bord ud af en speciel plade fra Wedi, idet jeg gerne vil kunne have mit flisebord stående udenfor året rundt. Det er en lækker plade, men den er også dyr. Du kan altså lave dit flisebord meget billigere, hvis du blot gør det ud af MDF-plader.

Skal du ud og købe alt nedenstående, løber prisen op i 1.200 kr. for et flisebord. Min far har et værksted, der er godt udstyret, og så havde jeg selv spartel fra et tidligere projekt. Tjek altså først om du allerede har nogle af nedenstående sager stående, før du spurter ud og køber nyt. Du kan dog også lave bordet billigere, idet jeg har skaffet en 20% rabatkode til fliserne. Yay! Du kan nemlig få 20% rabat på farvede fliser fra Bad og Fliser ved at bruge koden: silverstories. *reklamelink

♥ En plade, som du skal bygge dit bord af. Jeg brugte en vådrumsplade fra Wedi, der er dyr, men let som en fjer og kan tåle vind og vejr. (350 kr.)

♥ Lim til at lime dit bord sammen. Jeg brugte en lim fra Wedi, men du kan også bruge normal lim (159 kr.).

♥ Fliser i din ønskede farve og mål. (300 kr.) Du kan få 20% rabat på farvede fliser fra Bad og Fliser ved at bruge koden: silverstories. *reklamelink. For at lave et bord á la mit (45 x 45 cm), dog med fliser der er 15 cm, skal du bruge 45 fliser – ni fliser til hver side x fem.

♥ Spartelmasse (jeg brugte Multi Fliseklæb fra LIP 5 kg – 45 kr.)

♥ Fugemasse (jeg brugte Multifuge i hvid fra LIP 5 kg – 50 kr.)

♥ Flisekryds (cirka 50 kr.)

♥ Tandspartel (cirka 50 kr.)

♥ Gummispartel (cirka 50 kr.)

♥ Spand til at blande spartlen i – jeg brugte en gammel Skyr-bøtte

♥ En malerpind til at røre i din spartel

♥ En hobbykniv til at skære din kasse til

♥ Et målebånd

♥ En klud eller svamp

♥ En god portion tålmodighed! 😉

Hvis du har det….

♥ Skruetvingere til at holde kassen sammen

♥ Acetone til at fjerne rester af fugemassen fra fliserne

♥ Fugeforsegler fra LIP, hvis dit bord skal stå uden for (168 kr.)

Byg dit eget flisebord, step by step

♥ 1. Forberedelse

Gennemgå listen over hvad du har brug for, og hvad du allerede har liggende. Find dine ønskede fliser (du kan få 20% rabat på de fine farvede fliser hos Bad og Fliser ved at bruge koden silverstories) *reklamelink. Beslut dig for, hvor stort dit bord skal være. Køber du fliser, der er 15×15 cm, vil jeg foreslå, at du laver bordet 45×45 cm.

Læg din plade ud over en bordkant, skær til med en hobbykniv og giv siden et slag, så den bliver skåret over

♥ 2. Byg din kasse

Dette krævede hjernegymnastik for mig… Hvis du vil have en kvadratisk kasse på 45 cm, skal du nemlig ikke blot skære fem stykker, der er 45 cm. Så bliver målene nemlig forkerte. Hvis din plade er 2 cm tyk, skal du i stedet skære én plade, der er 45 x 45 cm. To plader der er 43 x 43 cm og to plader, der er 43 x 41 cm. På den måde vil du kunne bygge en kvadratisk kube, hvor alle sider er lige store, når kassen er samlet. Skriv cm-mål og sider, samt hvad der er “op” og “ned” på de forskellige plader, så du husker, hvordan kuben skal samles.

Du skærer dine sider til ved at måle op og tegne en streg, hvor du skal skære. Skær igennem stregen med en hobbykniv og læg pladen udover en bordkant. Her kan du så give siden, der skal skæres af, et slag, og siden vil falde af.


♥ 3. Lim kassen sammen

Når du har skåret alle dine fem sider til, så lim kassen sammen. Jeg satte min kasse i spænd med skruetvingere natten over, så jeg var sikker på, at kassen var lige og holdt.

♥ 4. Tid til spartel

Så begynder det sjove! Miks din spartel efter pakkens instruktion. Stil din kasse på afdækningspapir eller -plastik. Med en tandspartel skal du nu spartle alle siderne til. Sørg for at der ligger et godt, jævnt lag spartel på alle siderne. Ikke for meget, ikke for lidt.

♥ 5. Så skal fliserne på

I ægte murer-stil skal du nu tilføje fliserne i det mønster, du ønsker dem. Jeg startede selv på en af kassens sider (hvis det nu gik galt, ville jeg senere kunne vende denne side ind mod væggen, så man ikke kan se den). Sæt fliserne på nedefra og op og indsæt dine flisekryds, så du får et ens mellemrum mellem fliserne. Fortsæt indtil du har sat fliser på alle kassens sider. Lad nu spartelmassen tørre i minimum 24 timer.

♥ 6. Fuge mellem fliserne – kronen på værket!

Bland din fugemasse op efter pakkens instruktioner. Tag alle flisekrydsene mellem fliserne ud. Med din gummispartel skal du nu fylde fuge ind i mellemrummene mellem fliserne. Kør spartlen over fugen og fliserne diagonalt, altså fra øvre hjørne og ned. Brug ekstra tid på fugen på kassens sider og dens kanter, så du får et pænt og ensartet resultat.

♥ 7. Clean up

Lad fugen sidde i en halv time og tag så en våd, opvredet klud eller svamp og fjern det værste overskydende fuge. Lad så kassen være i 24 timer.

♥ 8. Du kan nu rengøre din kasse med en svamp eller en klud

Spartlen støver helt vildt, så du kan snildt tørre kassens sider af en lang række gange. Sidder der spartel- eller fugemasse hvor det ikke hører til, kan du “snitte” det af med din finger eller en kniv. Er der rester, der ikke vil gå væk, kan du fjerne dem med acetone. Det havde jeg dog ikke behov for.

♥ 9. Spray evt. med fugeforsegler

Skal dit bord stå uden for, skal du nu bruge fugeforsegler-sprayen og spraye kassen til. Det kan du godt gøre et par gange for et ekstra godt resultat.

♥ 10. Done!

Nyd nu dit smukke flisebord og det hårde arbejde. Sejt gået! Du har god grund til at være stolt af dig selv. Har du lavet et flisebord vil jeg med glæde se dit resultat, så hit me up eller tag mig på Instagram!

24 comments

 1. Hvordan samles kassen og hvilken en bruger du som top af dine plader det har jeg lige svært ved at gennemskue. Skal top pladen bare lægges ovenpå? Jeg håber du kan hjælpe.

  1. Hej Vivian. Tak for din kommentar! Jeg har brugt lim, som der både står i indkøbslisten og som punkt nummer tre i guiden. Toppladden er den største af pladerne (min er 45×45 cm), om så lægges ovenpå de fire sider.

 2. Hejsa
  Jeg ville høre hvor du har fået fat på dine fliser (eller generelt fliser med målet 10×10). Jeg kan nemlig kun finde fliser med målet 15×15 på dit link.
  På forhånd tak 🙂

 3. Hej Jeg skal lige høre ind til fliserne. Du skriver i kommentar feltet at de er 10x 10 og i vejledningen står der 15×15. Hvis det er 15×15 hvad hedder målene så på de forskellige flader. feks 45×45 43×43 osv. og til sidst, jeg kan ikke lige regne ud hvor meget vårdrum plade jeg skal anskaffe mig. tænker tykkelsen skal være 2 cm.. Tak 🙂

  1. Hej Rikke. Guiden jeg har lavet guider til de linkede fliser, der er 15×15 cm. Mit bord som du ser på billederne har fliser, der er 10×10 cm. Du kan altså trygt følge målene i guiden, hvis du køber fliser, der er 15 x 15 cm. 🙂

 4. Hej !
  Har prøvet at lave bordet – desværre passede målene ikke, så det var lidt af en udfordring at rette op.
  De 2 plader af 43×43 skal være 43×45 før det stemmer.
  Øv!
  Men ellers er det en fin vejledning, tak for det 🙂

  1. Hej Natasha, det er jeg ked af. Mine plader er to cm tykke, så derfor passer det med to plader af 43×43, fordi de ligesom passer ind i siderne af de andre. Håber du fik et fint resultat!

  1. Tusind tak! Flisebordet er tungt, så det giver ikke rigtig mening at bruge det til opbevaring, men mit bord er hult, så på den måde kan du godt løfte det og have ting stående inde i det.

 5. Det er et super flot bord og fedt med rabatkoden på fliserne, TAK! 🙂
  Hvad hedder de lyseblå fliser du har brugt? Kan se de har to varianter på hjemmesiden (bad & fliser), men kan ikke lure hvilken du har brugt.
  Der er både Sal Aire Blank 15×15 og Sal Piscina blank 15×15.
  Kh Sine

  1. Hej Sine, tusind tak for din søde kommentar. Jeg mener, at mine er piscina og var lige på loftet for at kigge efter kassen, men den har jeg desværre ikke mere til at bekræfte det. Kh Caroline

 6. Hej.
  Jeg ved godt, det er noget tid siden, at du har lavet Kuben – og allerede har svaret på mange spørgsmål, men jeg håber, du har tid til at svare på mit også.
  Jeg har lavet en kasse, som er 45×45 og jeg har købt fliser, som er 10×10. Når jeg så tænker efter, så bliver hver fuge mellem fliserne 1 cm (hvilket er lidt stort), men det ser de ikke ud til at være på din – laver du den bredere ude i siderne, eller hvordan?
  På forhånd tak.
  Louise

  1. Hej Louise. Tak for din kommentar. Jeg forstår ikke helt dit spørgsmål “laver du den bredere ude i siderne, eller hvordan?”. Mit tip vil være at lægge fliserne op på pladerne så de passer og så vurdere, hvor meget fuge, du vil have og skære til der 🙂

   Mvh Caroline

  2. Tak for svar. ☺️ Mente, om du lavede fugerne bredere i ude i siderne end i mellem fliserne. Må prøve at lægge fliserne op. Det ser bare ud som om min kasse kun skulle have været 42×42, for at få så tynd en fuge som din.

   1. Hej igen. Fugen på kanterne bliver automatisk større, fordi afstanden mellem fliserne er større, når de mødes ved kanterne. 🙂

 7. Hej. Flotte ting du laver, kan man evt købe en billige Ikea tv bænk, eller et af deres billige borde, og lime fliser op på dem ?

 8. Hejsa! Hvis man nu gerne vil lave et bord, mangen til dit med 10×10 fliser (også købt brugt) hvilket mål skal kassen så have? Hvis man bruge 2 cm tygge plader

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.