Fyn er fin: Her er 8 steder, du skal opleve i Odense

Prøv lige at se det lille hus! 😍

I mandags drog jeg med min familie vest på mod Fyn. Min far skulle være konsulent hos en fynsk virksomhed, og jeg øjnede straks muligheden for en lille roadtrip. Når vi nu ikke kan rejse på tværs af landegrænser, må vi jo opleve inden for landets grænser. Jeg har været på Fyn en håndfuld gange, men mest for at nå over til Jylland. Det var altså på tide, at jeg fik oplevet Danmarks tredjestørste by, Odense.

Og således gik dagen med at udforske Odense og lidt mere af Fyn. Således oplevede jeg en håndfuld + to skønne steder, som du bør opleve, hvis du er i Odense. Det er H. C. Andersens hjemby, og så er den noget så yndig med små, skæve brostensbelagte gader og pastelfarvede byhuse.

Fordi jeg kun havde et par timer til at opleve Fyens største by, er det blevet til en mini-guide. Men det tror jeg også kan noget. Især hvis mange af os har droppet de udenlandske ferieplaner og bliver i det ganske land. Jeg håber derfor, at du kan bruge disse otte små tips til Odense og Fyn.

Tip! Jeg skriver hippe rejseguides til en masse destinationer rundt i verden,
der giver dig de bedste tips til hvor du skal spise,
hvad du skal opleve, og hvor du skal drikke kaffe. Find dem her.

Fyn er fin! Her er otte skønne steder, du skal besøge i Odense 👇🏼

1️⃣ Morgenmad og god kaffe hos Cafe Unika

Start dagen med morgenmad hos yndige Café Unika, der serverer god kaffe, matcha og lækre morgenmadsretter. Jeg fik græsk yogurt med bær og granola og en lækker cappuccino på havremælk, og min mor fik avocado-mad. Begge retter var skønne.

2️⃣ Et magisk pastelunivers hos Fabrek

Lad dig friste hos Fabrek der har det lækreste sortiment af bedårende, pastelfarvede sager til hjemmet. Jeg drømmer blandt andet om en bordlampe, jeg så i butikken. Selvfølgelig i lyserød. Den er røget på min ønskeliste! Fabrek havde også et kæmpe udvalg af smukke plakater og tørrede blomster, som du selv kan blande.

3️⃣ Skønne udendørsmøbler hos Tine K

 Lige ved siden af Fabrik ligger Tine K, der har de skønneste møbler til din have og altan. Hvis min altan ikke allerede var fyldt op med planter og en daybed, så kunne jeg godt drømme om at tilføje et Tine K møbel til en. Det må blive en gang i fremtiden, hvis jeg får en have…

4️⃣ Genbrugsshopping hos Kanalje

I en af Odenses fineste gader ligger denne genbrugshimmel, der både fører vintage og genbrug. Jeg så blandt andet en masse fine farverige skjorter og shorts. Perfekt til sommer!

5️⃣ Kaffe, øl eller vin hos Nelle’s

Endnu en fin café som så ud til at være et hotspot for byens lokale studerende og freelancere, der flittigt sad og arbejdede. Nelle’s serverer både et stort udvalg af øl, vin, kaffe, vin, morgenmadsretter hele dagen (lige noget for mig!) og lækre snacks.

6️⃣ Oplev H. C. Andersens Odense

Man kan ikke sige Odense uden at sige H. C. Andersen. Her voksede en af verdens mest kendte forfattere op. Derfor kan du opleve H. C. Andersen på adskillige måder. Du kan besøge hans fødehjem, barndomshjem, et H. C. Andersen Museum, og så kan du gå en tur i byen, hvor du kommer forbi forskellige beliggenheder, hvor forfatteren og digteren har sat sit præg.

7️⃣ Plantemekka til lave priser hos Gartneren i Nonnebo

Et plantemekka uden lige. Gå på jagt og find plant andet et stort udvalg af sjove krydderurter såsom chili-oregano, cola og karry. Ps. Du får 10 krydderurter til 100 kr. Jeg gik lidt amok her og købte lidt for mange krydderurter (har ikke helt plads til dem…), smukke dahliaer i lyserød og tre forskellige planter med spiselige blomster. Jeg glæder mig til at pynte min morgenmad med dem.

8️⃣ En ultimativ oplevelse hos Falsled Kro

40-minutters kørsel fra Odense til Faaborg ligger Falsled Kro. Her skal du have nok med gryn i lommen, men så kan du også opleve en kro af fineste slags i de yndigste omgivelser. Du kan enten gå all in og booke både middag og overnatning på kroen, du kan gå en tur i den fine have eller du kan komme forbi til kaffe og kage. Jeg er sikker på, at det hele kan anbefales!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.