Oktober 2020: Fire nye spisesteder du skal opleve i København

Heldigvis har coronakrisen ikke sat en kæp i hjulet hos alle spisesteder i København. Faktisk er vi københavner så heldige, at der stadig popper nye, skønne steder op, som tilføjer noget nyt og lækkert til scenen over spisesteder i byen. Her er fire nye spisesteder, du skal prøve – fra en ny morgenmadsfavorit, en meget smuk café, byens første fried chicken, der er godkendt af en newyorker og en lækker restaurant, der kan det hele.

Her er fire nye spisesteder, der skal på din liste

Gedigen morgenmad hos Bjørns på Vesterbro

Madklubben står bag Bjørn’s, der ligger på Vesterbrogade lige ved siden af Føtex. Bjørns kan lidt af det hele og beskriver sig selv som et stilfuldt og hyggeligt hangout spot. De holder åbent fra kl. 7.30 om morgenen til sen aften (når corona igen tillader det). Menuen byder på en ‘all day’ menu. Her er alle slags morgenmadsretter, såsom den lille combo til 60 kr. Her får du rugbrød, vesterhavsost, smør og en overnight oats. Genial tallerken til prisen – det gælder generelt alt på menuen. Du kan også få bowls, salater og sandwiches fra havregrød til ceasar salad og croque monsieur. Drikkekortet byder på kaffe, smoothies og cocktails. Jeg er sikker på, at Bjørns bliver et af mine foretrukne steder til morgenmad, især fordi spottet ligger så tæt på min lejlighed. Har du ikke været der endnu, skal Bjørn durk ind på listen over spisesteder i København, der skal afprøves.

Vesterbrogade 64, 1620 København

Kaffe, bagværk og æstetik hos Apotek 57 i Indre By

En café inde i designbrandet Framas butik – så bliver det ikke mere æstetisk og velegnet til Instagram. Udover at her er noget så pænt, kan du få god filterkaffe, lækre retter baseret på de madvarer, der er i sæson og ikke mindst skønt bagværk og en håndfuld morgenmadsretter. Deres lækre surdejsbolle bliver serveret med gammel knas-ost, yogurten kommer fra Søtofte og bliver serveret med hjemmelavet granola og jordbær- og fennikelblomst-marmelade, og så kan du sætte tænderne i en no-bake kage lavet på gedeost eller en matcha-cookie. Alt er lækkert og pænt, og caféen er desuden velegnet til ro og koncentration.

Fredericiagade 57, 1310 København

Fried chicken én masse og halloumi-burger hos Crisp på Nørrebro

Mine amerikanske venner i Danmark brokker sig jævnligt over manglen på god fried chicken i København. Indtil videre har de ikke godkendt fried chicken i landet – indtil vi besøgte Crisp. Jeg kan desværre ikke være meddommer, da jeg ikke spiser kød, men jeg tror på deres dømmekraft, når det kommer til den friturestegte kylling. Og ifølge min dem, findes der nu langt om længe godkendt fried chicken i København – nemlig hos Crisp, den nyåbnede fast food joint på Fælledvej.

Her kan du sidde i ro og mag og nyde god fried chicken, enten i en burger eller i reneste form, med lækre dyppelser og pomfritter. Til de andre vegetarer, blev jeg glædeligt overrasket over, at alle burgerne fås i vegetarudgave – og ikke  blot vegetar, men med halloumi, noget der ifølge mig er en kæmpe mangelvare på den københavnske restaurant- og fastfood joint-scene. Til et hurtigt, syndigt og lækkert måltid, rammer Crisp plet! Og så er Crisp en super tilføjelse til spisesteder i København – især fordi deres fried chicken er newyorker-approved.

Fælledvej 9, 2200 København

Fra morgen til middag hos Polly på Frederiksberg

På dejlige Gammel Kongevej, i hvad der tidligere var The Laundromat Cafe, har Polly nu til huse. På de malede vægge hænger smagfulde kunstplakater, og her er rart at være. Polly holder åben fra morgen til aften og har både menuer til morgenmad, frokost og middag. Udover god kaffe, kan du få eggs benedict, eggs royal, birchermüsli (tyskernes udgave af overnight oats, som jeg elsker!). Selvfølgelig kan du også få københavnerplatten med æg, comté, skinke og rugbrød. Frokosten byder også på æg samt lækre udgaver af tomatsalat, rødbedesalat eller avokado med chorizo. Om aftenen kan du få  syv serveringer til 395 kroner. Du kan også spise a la carte og retterne spænder fra østers til tatar med Karl Johan-svampe eller jordskokker med kvæde. Et oplagt sted til når den lige skal have en tand ekstra, men du alligevel vil der fra med dankortet i god behold.

Gl. Kongevej 96, 1850 Frederiksberg

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.