Guide: Syv fede steder du skal opleve i Aarhus

I efterårsferien var jeg i sommerhus ved Blokhus i Vesterhavet. Der er er simpelthen så fantastisk, og jeg havde en skøn uge. Det er blevet til to guides – en til de små byer ved Vesterhavet i Nordjylland og en guide til Skagen. Disse udgiver jeg dog først til foråret, for langt de fleste steder, der er med i guiden, lukker ned for sæsonen efter efterårsferien. På vejen tilbage til København, var jeg i Aarhus i en halv dag for at nå færgen tilbage til Sjælland. Aarhus er en dejlig by. Den stiftede jeg bekendtskab med, da jeg arbejdede for Spiir og besøgte byen et par gange om året i arbejdsregi.

Lørdagen i Aarhus brugte jeg med mine forældre. Vi slentrede byen rundt, hyggede os, drak kaffe og spiste frokost. Det er der kommet denne mini-guide ud af. Her er således syv steder i Aarhus, du skal opleve.

Tip! Jeg skriver hippe rejseguides til en masse destinationer rundt i verden,
der giver dig de bedste tips til hvor du skal spise,
hvad du skal opleve, og hvor du skal drikke kaffe. Find dem her.

La Cabra – den bedste kaffe i byen

La Cabra er en skøn aarhusiansk café og risteri, der faktisk ligger to steder i byen. Den ene, den originale, ligger i Graven, centrum for den hippe del af byen. Hos La Cabra får du selvfølgelig skøn kaffe. Derudover byder caféen også på en lækker menu med favoritten surdejsbrød, pisket smør og ost, lækkert bagværk og frokostretter såsom avocado-toast. La Cabras anden Aarhus-afdeling ligger på banegården i et smukt lokale, de deler med Reforms showroom. Reform laver smukke fronter til IKEA-køkkener – de har blandt andet lyserøde fronter, jeg drømmer om.

Plant Food – lækre, veganske burgere

Plant Food startede som en del af Aarhus Street Food, men har nu åbnet deres eget sted, hvor de laver salater og velsmagende veganske burgere. De bruger Beyond Meat som kød, et produkt jeg er helt vild med. Plant Foods bærende elementer er at behandle grøntsager, som man behandler kød – altså gøre dem til centrum af et velsmagende måltid og skabe grøn umami. Burgerne ramte lige i øjet og vil helt sikkert også gøre det for folk, der ikke er vegetarer eller veganere.

Graven + Mejlgade – den hippe del af Aarhus

Aarhus er skøn, fordi den er så komprimeret, og alt det fede er samlet i et område. Du kan altså hurtigt opleve byen. Et sted der har en høj koncentration af fede steder er området omkring gaderne Graven og Mejlgade, der også kaldes Latinerkvarteret. I Graven ligger både La Cabra og Plant Food, og her finder du også skønne butikker såsom Samsoe Samsoe, Wood Wood, Kom:Mode Luksus Second Hand, Aiayu og mange flere.

Længere nede af gaden ligger Faour, der laver lækker arabisk mad og Stiller’s Coffee, der er skarpe til kaffe.

Collage The Shop – shoppedrømmen i en butik

Hos Collage er alle de eksklusive brands samlet under et tag. Fra Balenciaga til Gucci og Stella McCartney – der er rigeligt at blive fristet af. Udover at friste med skønne, eksklusive varer, er butikken også meget smukt indrettet.

Rooftoppen hos stormagasinet Salling

Salling minder på mange måder om Magasin, og det du skal besøge stormagasinet for er deres skønne rooftop. Her kan du spise og drikke, fx Afternoon Tea eller cocktails, og vigtigst af alt, nyde udsigten over hele byen fra plankegangen, der er bygget udover storcenteret. Har du højdeskræk kan du trygt blive på resten af rooftoppen.

Jumbo – kaffe og lækkert bagværk i havnen

Jumbo ligger i Aarhus havn tæt på kulturcenteret og biblioteket Dok1. Her kan du få kardemommesnurrer, god kaffe, morgenmadsretter, salater og meget mere. Deres bagværk smager som en bid af himlen, og så er der fokus på gode råvarer. Er vejret til det, kan du nyde din mad uden for i de rå rammer, som havneområdet tilbyder.

Aros – fantastisk kunstmuseum

Jeg besøgte Aros for første gang i 2015, og det er stadig en af de fedeste kunstoplevelser, jeg nogensinde har haft. Helt ikonisk ligger Olafur Eliassons Your Rainbow Panorama på toppen af museet. Den er skabt af farvede glas, som du kan gå rundt i. Derudover byder museet på moderne kunst og er blandt andet kendt for den 4,5 meter høje Boy-skulptur, der ligner en dreng, men i kæmpe udgave, skabt af kunstneren Ron Mueck. Med over 10 etager med kunst, er Aros et af de største kunstmuseer i Nordeuropa.

Jeg glæder mig allerede til næste gang, jeg skal besøge Aarhus. Der vil jeg forbi Nabo Kiosk, Den gamle by, og Kolo.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.