Træt af gåturen rundt om søerne? Her er 8 gode alternativer

Guide til gåture rundt om København, der ikke er Søerne eller Frederiksberg Have

Ligesom mange andre danskere, har jeg gået rigtig mange ture de sidste par måneder. Det er en af de få aktiviteter, der stadig er mulige under lockdown. Men som bosiddende midt på Vesterbro uden bil, har jeg ikke tal på, hvor mange gange jeg har travet rundt om Søerne og op og ned af bakken i Frederiksberg Have sammen med et hav af andre københavnere. Ja, det er dejlige gåture, men det bliver også en smule trivielt, især når vi generelt mangler nye oplevelser og input.

Forleden spurgte min veninde hvor hendes kæreste og hende skulle gå tur. De kunne låne forældrenes bil og ville altså skifte gåturen rundt om Søerne ud med noget andet – og hun tænkte, at jeg var den rette at spørge. Jeg følte mig meget beæret. For udover mine gåture rundt i København, har jeg også gået ture med min familie, der har bil. Det er oftest min farfar, der står for at finde gode gåture, for på trods af sine 81 år, så går han ture dagligt. Det inspirerede mig til at sammensætte denne lille guide med 10 gåture rundt om København, der ikke indeholder Søerne eller Frederiksberg Have. Nogle af destinationerne kræver lidt, at du har en bil. Det kan forhåbentligt flaske sig, så du kan komme ud på nogle dejlige oplevelser.

Her er således 10 fantastiske gåture i byerne rundt om København.

10 fantastiske gåture uden for København

Rudolph Tegners Statuepark i Dronningmølle

Da jeg var barn, havde mine forældre gode venner, der boede i Hornbæk. Derfor var vi virkelig tit i Rudolph Tegners Park og området omkring, der hedder Rusland. Det er rå, lyngbeklædt natur og bakker, der er smuk på alle tider af året. Du går rundt i den smukke lyng, hvor der er placeret smukke statuer rundt omkring.

Heatherhill ved Rågeleje

Lidt længere væk fra Dronningmølle ligger Heatherhill ved Rågeleje, et naturskønt område med flere bakker, lyng og havudsigt til Kattegat. Det fantastiske område, der faktisk er ret højt for Danmark at være, er dannet under den seneste istid. Er du til den store vandretur, er der også råd for dette. Her finder du et kort.

Furesøen ved Holte Roklub

Furesøen er altid en sikker vinder. Senest var jeg der i februar, hvor noget af søen var frosset til is, og det sker sjældent. Hvis du sætter Holte Roklub som destination, finder du parkering. Herfra kan du gå ned til søen, hvor der er bygget et boardwalk på 500 meter, der løber langs søen. Herfra kan du gå til Vasetårnet, hvorfra der er udsigt over søen og rørskoven. På den måde får du de daglige 10.000 skridt og en smuk udsigt over sø og skov.

Nordhavnstippen – sig hej til Kaptajn Nalle

Langt, langt ude i Nordhavn – hvor du også kan komme til på cykel, ligger Skudehavnen, en skjult perle i København. Her bor folk i små skure og hyggelige træhuse i Christianiastil. Derudover er der rå natur og får her, og man glemmer næsten, at man er i København. Som noget nyt kan du også sige hej til Kaptajn Nalle, en af de 10 trolde skabt af kunster, Thomas Dambo. Man skal på skattejagt for at finde trolden, og Sydhavnsmor har skrevet en fin guide til, hvordan du går på jagt.

Sydhavnstippen – klap en lama

I den anden ende af København finder du Sydhavnstippen, hvor du også kan nå frem på cykel. Her er smukt med vand og natur, men det fedeste er nok, at der er pjuskede lamaer (og bløde får) herude. Og for at det ikke skal være løgn, kan du også gå på troldejagt på Sydhavnstippen, hvor du kan finde trolden, Ivan Evigvår.

Høje Sandbjerg – et bjerg i Rudersdal

Et bjerg i Danmark? Lidt nord for København finder du et bjerg. Omend en lille én af slagsen på 85 meter finder du ved Høje Sandbjerg. Her får gode træning i baglårsmuskulaturen ved at tage gåturen op til bjergets top. Herfra får du 365 graders udsigt over det nordsjællandske landskab. Mod øst kan du se øen Ven og Sveriges kyst, og i det fjerne syd kan du se Københavns spir og tårne.

Herstedhøje – bakke af byggeaffald

I den anden ende af byen, ved Albertslund, ligger Herstedhøje. Det er en bakketop på 67 meter, der er bygget af byggeaffald, altså murbrokker og betonaffald. Byggeaffaldet er nu blevet til et naturskønt område, hvor der er udsigt over København. Det er god træning at gå op ad bakken, og så sker der et væld af aktiviteter herude. I området ligger også et Naturcenter, der indeholder en café.

Jeg mangler et billede af Amarminoen, så her er et af min farfars have i stedet

Amarminoen – når man ikke kan komme til Caminoen

Når man nu ikke kan komme til Caminoen, har vi heldigvis fået vores helt egen Amarmino. Den er 27 kilometer lang i alt, og der er altså masser at gå på opdagelse i. Du kan også vælge at tage et udsnit af ruten, hvis de 27 kilometer alligevel er for optimistiske. Denne guide viser vandreruten og fremhæver desuden rutens 13 højdepunkter, fra Skraldebjerget til Pinseskoven, der bliver kaldt et moderne Instagram-spot. Du kan starte ruten ved rundkørslen ved Ørestads Boulevard/Grønjordsvej.

Jeg håber, at disse tips til otte gåture rundt om København, der ikke er søerne og Frederiksberg Have kan være med til fornyet inspiration, motion i benene og 10.000 daglige skridt. God fornøjelse!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.